VIDEO: Brandweer Lobith-Tolkamer pakt uit bij open dag

LOBITH – Zondag 12 november hield de brandweer van Lobith en Tolkamer een open dag op hun post aan de Industrieweg 1a in Lobith. Vanaf 10 uur was iedereen welkom om een kijkje te nemen bij de brandweer, maar ook de ambulancedienst en politie waren ter plaatse met hun voertuigen en andere informatie.


De brandweer van Lobith had uitgepakt met hun programma, voor de kinderen was er een springkussen aanwezig, konden ze ervaren hoe het is om in de rook te lopen en hoe het is om met een brandspuit te spuiten. Daarnaast pakte de brandweer ook uit met diverse demonstraties gedurende de hele dag. Dit waren onder andere demo’s hulpverlening bij een ongeval met slachtoffer, autobrand en natuurlijk een demonstratie vlam in de pan.

De politie was ook ter plaatse met een team dat zich laat inzetten met een drone. Dit speciale team is sinds 1,5 maand actief en heeft alles binnen aanrijdtijd van 30 minuten vanaf Beekbergen als werkgebied. Dit speciale team wordt ingezet bij bijvoorbeeld opsporing van hennep in maisvelden maar ook om overzicht te krijgen bij incidenten zoals ongevallen.

Ook maakte de brandweer bekend dat zij vanaf begin 2018 zullen beschikken over een eigen boot, hiermee krijgen ze een stukje uitbreiding binnen hun takenpakket. De open dag trok gedurende de hele dag veel bekijks van jong en oud.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie