Grote grenscontrole Duitse grens

Babberich – Donderdag 16 november heeft er een zeer grote grenscontrole plaats gevonden. Al het verkeer dat vanuit Duitsland kwam werd bekeken en diverse voertuigen werden onderworpen aan een extra controle.

De Duitse grens bij Beek was één van de vele plaatsen waar controles gehouden werden. Op diverse andere wegen langs de grens werden soort gelijke controles gehouden. De controle wordt twee maal per jaar gehouden, de betrokken instanties noemen deze controle Korridorfahndung.

Aan de controle werken onder andere de marechaussee, politie, douane, belastingdienst en rijksdienst voor het wegverkeer mee. Tijdens de controle die om 17:00 uur vanavond is begonnen zijn diverse voertuigen in beslag genomen, diverse aanhoudingen verricht en ook zijn er in voertuigen drugs aangetroffen. De marechaussee en politie kunnen geen cijfers bekendmaken, later vanavond zal er een totale inventarisatie opgemaakt worden.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie