Wielrenner gewond na aanrijding met vrachtwagen Zevenaar

Foto: Melvin Ewald

ZEVENAAR – Woensdagochtend 27 september is er een wielrenner gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen op de kruising van het Stationsplein en de Ringbaan-Zuid in Zevenaar.

Die ochtend wilde de vrachtwagenchauffeur links afslaan en zag hij de wielrenner over het hoofd. De wielrenner probeerde nog te remmen, maar een aanrijding was niet te voorkomen.

Een opgeroepen ambulance heeft de wielrenner behandeld aan zijn verwondingen. De vrachtwagen en de wielrenfiets hebben beide schade opgelopen.

1 Reactie

  1. Dit is een erg gevaarlijk punt. Fietsers slaan, nadat ze de overweg gepasseerd zijn (o.a. na het openen van de overwegbomen), links af. Het auto-verkeer dat dan ook gaat rijden moet de fietsers voorrang geven, daardoor ontstaat een file op de overweg. Het gemotoriseerd verkeer zou daar, voor de veiligheid, zeker voorrang moeten hebben. Als je daar niet bekend bent verwacht je daar zeker geen fietsers van rechts. Valt mee dat er niet veel vaker iets gebeurt of, nog erger, auto’s opgesloten staan tussen bomen die weer gesloten worden voor een volgende trein.

Geef een reactie