Politie rijdt wielrenner aan tijdens achtervolging

Foto: Melvin Ewald

ZEVENAAR – Agenten uit Zevenaar zoeken een Nederlandse wielrenner die zij dinsdagmiddag hebben aangereden in Elten. De wielrenner werd zacht geraakt toen de politieauto moest keren bij een achtervolging.

Op de A12 bij de grens met Duitsland vond een verkeersconflict plaats. De politie kreeg daar van de melder te horen dat de tegenpartij een wapen bij zich had. Het voertuig was echter nergens meer te bekennen. Hierop besloot de politie via Elten terug te rijden naar Zevenaar. Daar zagen ze het verdachte voertuig richting Babberich rijden. De politieauto moest keren om achter het voertuig aan te kunnen.

Bij het keren ging het mis: een wielrenner werd zacht geraakt. ‘Rijd maar door’ De wielrenner raakte niet gewond en op het eerste oog ontstond er volgens de politie geen schade.

De man had door dat de politie met een achtervolging bezig was en zei hen door te rijden. Toch betreurt de politie het dat er geen tijd is geweest het incident goed af te handelen en gegevens uit te wisselen. Daarom zijn zij op zoek naar de ‘begripvolle wielrenner’.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie