Politie haalt hond uit snikhete auto in Duiven

Bericht politie Duiven; Vanmiddag kregen wij omstreeks 15.50 uur de melding dat er een hond in een auto zou zitten op de parkeerplaats aan de Thuvinestraat. De auto zou in de volle zon staan. Aanrijdend gaf de buiten thermometer van ons dienstvoertuig 28,5 graden aan.

Ter plaatse troffen wij het voertuig aan. De eigenaar van de hond had alle ramen een klein stukje open gezet. Ondanks deze actie stijgt de temperatuur toch razendsnel in een auto. De temperatuur in de auto in combinatie met de wetenschap dat een hond niet kan transpireren vroeg om directe actie. De hond hijgde flink en zat al enige tijd in de warme auto.

We hebben gepoogd om zonder schade te maken het voertuig open te krijgen, dit lukte niet. Hierna hebben we vlot besloten om met de ruitentikker een ruit te vernielen om de hond zo uit het voertuig te krijgen. Dit had wel succes en nadat wij de hond uit het voertuig tilde, hadden enkele passanten en omwonende al water gehaald en zochten daarna met de hond een plekje in de schaduw. Bedankt voor deze hulp!!

Enige tijd later kwam de eigenaresse van de hond en auto bij ons. Na een uitleg over ons handelen kon zij het enigszins begrijpen. Wel baalde zij van haar kapotte ruiten (uiteindelijk zijn er namelijk twee ruiten gesneuveld om de hond uit de auto te krijgen). De eigenaresse is een proces verbaal aangezegd voor overtreding van de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren.

2 Reacties

  1. Geef ze een flinke boete niet van 100,00 maar eerde 1000.00 euro mensen vinden hun auto belangrijke dan hun huisdier .ze zijn geen dieren waard .hoe dom ben je om je hond mee te nemen in de auto .heb er geen woorden voor .als ik het zie gaan bij bij alle ramen er uit .

Geef een reactie