Diefstal auto, achtervolging, aanhouding!

Foto: Politie Zevenaar

ZEVENAAR – Afgelopen nachtdienst kreeg de Politie van Terborg een melding dat er een rode Opel Corsa gestolen zou zijn. Een oplettende nachtdienst-eenheid in Braamt kwam de auto enkele uren hierna tegen. Helaas moesten de agenten hun dienstauto keren en bleek de Corsa daarna onvindbaar te zijn.

Bij een soort melding als dit worden omringende politiekorpsen ook ingeseind. Zo ook de nachtdienst van Zevenaar.
De agenten spotten de Corsa op de kruising Ringbaan-Oost en geven dit direct door aan de meldkamer. Op deze kruising veroorzaakte de verdachte bijna een aanrijding met een andere auto!

Hierna ging alles erg snel. De agenten gaven de verdachte direct een stopteken, echter geeft hij geen gehoor en verhoogt zijn snelheid, de woonwijk in. Omdat dit gevaarlijke situaties opleverde en de bestuurder zodanig roekeloos door de woonwijk scheurde, werd de verdachte op gepaste afstand gevolgd door de agenten.
De verdachte hield de auto echter niet onder controle en ramt een grote bult op de Lindenhof. Hierna rijdt de verdachte een speeltuintje in. Aangezien de auto met de voorwielen in het mulle zand terecht komt, kon hij niet meer verder rijden en vluchtte de auto uit.

Uiteraard sprinten de agenten direct achter de verdachte aan. Na een korte achtervolging te voet kunnen de agenten de verdachte, een 35 jarige man direct aanhouden in de bosjes.

De politie begrijpt dat een politieachtervolging vaak een punt van discussie is omtrent de veiligheid van burgers. Echter hebben de agenten er alles aan gedaan om dit zo veilig te laten verlopen en heeft dit geleid tot een mooi resultaat. De gestolen Corsa is afgesleept.

Het zou zo kunnen zijn dat de vluchtende verdachte met zijn auto meer schade heeft veroorzaakt wat ons niet bekend is. Mocht dit zo zijn dan verzoeken wij u zich te melden bij de politie via 0900-8844.
Tijdens de achtervolging te voet zijn diverse automobilisten die het zagen gebeuren gestopt met als doel om de rennende agenten te helpen. Deze personen wilt de politie bedanken, ze kunnen het erg waarderen als passanten zich dienstbaar opstellen om ze te helpen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie