Vermiste boa constrictor Duiven

Foto: Melvin Ewald

De afgelopen dagen heeft u kunnen lezen over de ontsnapte boa constrictor in Duiven. De slang is tot op heden nog niet gevonden. De politie heeft gezien dat dit veel vragen en onrust bij u oproept. Om die reden heeft de politie een expert op het gebied van slangen geraadpleegd. Deze gaf  de volgende informatie:

“Een Boa constrictor van 1.10m kan gevaarlijk zijn voor jonge vogeltjes, muizen en jonge ratten. De ervaring leert dat de ontsnapte slang bijna altijd nog in huis zit. Hij kiest veiligheid boven warmte. Ze zijn wel nieuwsgierig en willen graag overzicht hebben over de omgeving. De slang zorgt ervoor dat hij hierbij nagenoeg onzichtbaar is. Hij kruipt ergens achter (bijvoorbeeld boeken) en legt zijn kop er bovenop of vindt een gaatje om doorheen te kijken. De slang is het meest actief in de ochtend en avondschemer. Een methode om te zoeken is door een streepje bloem/meel te trekken in de ruimte. Als de slang er doorheen gaat dan kunt u dat zien. Tevens kunt u dan zien waar hij gebleven is. Plekken waar een slang wel eens gevonden wordt is boven op de trommel van de wasmachine, de compressor van de koelkast of achter het fornuis. Een slang heeft pleinvrees en zal zich veelal via de plint verplaatsen. Als u een kat of hond bezit let dan op het gedrag van het dier. Een kat of hond is vaak eerder in staat een slang te vinden dan een mens.

Als laatste tip voor de buurt: Mocht u een slang aantreffen probeer dan een foto te maken van de slang. De slang niet vangen maar de politie of eigenaar waarschuwen. Een ontsnapte slang wordt over het algemeen binnen een straal van 150 meter rond de plek van ontsnapping aangetroffen.”

De eigenaar van de slang liet de politie vandaag weten dat de slang buiten nagenoeg geen kans op overleven heeft. Het is namelijk al te koud voor de slang.

De politie hoopt met dit bericht uw vragen zoveel mogelijk beantwoord te hebben en wat onrust weg te kunnen nemen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie