VIDEO: Oorzaak waterstoring; leiding geraakt tijdens graafwerkzaamheden

Foto: Melvin Ewald

LIEMERS – Als gevolg van een waterstoring hadden meerdere huishoudens in de Liemers woensdagochtend geen water of minder druk op de leiding. Er kwamen onder andere meldingen binnen uit Zevenaar, Lathum, Duiven, Spijk, Herwen en Lobith.

Eerder dit jaar op 19 februari kampte de Liemers ook al met een waterstoring, de omvang was toen enorm. Huishoudens kochten massaal extra water in bij supermarkten en de hulpdiensten startte destijds met een calamiteitenplan voor verzorgingshuizen en kinderopvangcentra, zij werden voorzien van jerrycans met water. Ook vandaag haalde verschillende huishoudens alvast extra water in huis.

Waterbedrijf Vitens is opzoek gegaan naar het lek in de waterleiding, deze bleek aan het Mercurion in Zevenaar te zitten. Monteurs zijn ter plaatsen gegaan om het lek te dichten. Op het Mercurion stond het gehele voetpad onderwater en het water kwam uit de grond omhoog. Veel water liep in een naastgelegen sloot maar ook een groot stuk naar het voetpad stond blank van het water.

Op de website van Vitens meldde zij dat de storing rond 15:00 uur verholpen zou zijn, de monteurs hebben het lek eerder kunnen dichten. Wel is het mogelijk dat huishoudens nog last hebben van een verminderde druk of dat er wat bruin water uit de kraan komt. De oorzaak van de kapotte leiding is graafwerkzaamheden door een aannemersbedrijf.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie