Met 130 km/u over de dijk in Aerdt.

Foto: Politie Rijnwaarden

Aerdt- Op weg naar een melding in Tolkamer kwam de politie ter hoogte van Babberich achter een motorrijder te rijden (de politie reed in een onopvallend politievoertuig). Op de N811 in de richting van Herwen weet de motorrijder al goed het vermogen van zijn motor te gebruiken. Op dat moment kon de politie door het overige verkeer geen goede snelheidsmeting uitvoeren. De motorrijder vervolgde zijn weg via de Pannerdensedijk in Aerdt richting Pannerden. Op de dijk benutte de motorrijder nogmaals zijn vermogen. Dit pakte nu niet gunstig voor hem uit.

Nadat de bestuurder het stopteken had gezien en gehoord (de agenten hadden de sirene nodig om de aandacht van de bestuurder te krijgen) stopte de 27-jarige inwoner uit de gemeente Rijnwaarden. De bestuurder werd bekeurd voor zijn snelheid. Daar waar 80 km/u is toegestaan, reed deze man 130 km/h (38 km/u te hard na correctie).

Gezien de overschrijding van 38 km/u gaat de Officier van Justitie de zaak verder afhandelen.

En een gratis tip voor u; weet dat de politie vaker opvallend en onopvallend controleert op snelheid binnen de gemeente Rijnwaarden.

Bron: Facebookpagina Politie Rijnwaarden

1 Reactie

  1. Foutmarge van 12 km? Ik dacht dat men boven de 100km een correctie van 3% aanhield? Zou dus afgerond 4 km zijn dus eindsnelheid 126 km?

Geef een reactie