Aanhouding heterdaad woninginbraak Duiven

DUIVEN – Vanmiddag werd direct 112 gebeld door een oplettende getuige dat hij getuige was van een woninginbraak. Ook gaf hij een goed signalement van de dader door.

Direct zijn meerdere eenheden van de politie, zowel in uniform als in burger, met spoed naar de betreffende woning en omgeving gegaan. De getuige gaf al snel aan dat de inbreker weggerend was.

De inbreker rende vervolgens naar een auto en reed hard weg. Ook hierbij zijn enkele getuigen erg belangrijk geweest! Zij belden direct 112 omdat zij het niet vertrouwden en gaven het kenteken door.

Na een kleine zoekslag werd de genoemde auto aangetroffen door de politie in de Appelbuurt, echter zonder bestuurder. Na een zoektocht door brandgangen werd de man aangetroffen terwijl hij over schuttingen heen klom. Vervolgens werd hij aangehouden.

De auto is in beslag genomen en wordt onderzocht. Tevens wordt onderzocht of de man mogelijk aan andere inbraken gelinkt kan worden.

Omdat het onderzoek nog in volle gang is kan er verder nog geen uitspraak over gedaan worden. Wel wilt de politie alle getuigen bedanken voor hun alertheid!

Getuige geweest? Belt u dan 0900-8844.

Bron: Facebookpagina Politie Duiven

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie