VIDEO: Brandende pallets zorgen voor grote inzet hulpdiensten Impact Duiven

DUIVEN – Zondagochtend 19 maart heeft er een brand gewoed in een stapel pallets die zich bevonden in een pand aan de Impact in Duiven.

Even voor half 6 ’s ochtends kwam er een automatische brandmelding binnen bij de brandweer. Hierop is de brandweer van Duiven ter plaatse gegaan. Al snel bleek dat er daadwerkelijk brand was in het pand. De hele loods van het bedrijf stond onder rook en de brandweer wist de brandhaard niet direct te ontdekken. Hierop heeft de brandweer opgeschaald naar middelbrand en even later naar grote brand. Naast de brandweer die met veel mankracht aanwezig was waren er ook 2 ambulance’s, een officier van dienst geneeskunde en meerdere politieagenten aanwezig.

Aldus de woordvoerder ter plaatse heeft er in het pand een stapel met pallets in brand gestaan. Door de grote rookontwikkeling had de brandweer moeite met het lokaliseren van de brandhaard en is er groot opgeschaald. De brandweer heeft alle roldeuren van het pand opengezet om te luchten. Op de bovenverdieping had zich een dikke zwarte rook verzameld wat nergens naar toe kon. Brandweermannen die het pand waren betreden kwamen zwart van de rook terug. Om ook het rook uit de bovenste verdieping te krijgen heeft de brandweer een gat in het dak gemaakt om de rook te laten ontsnappen.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend, de brandweer zal hier onderzoek naar doen. Voor de brandweerlieden is er een verzorgingsunit van brandweer Ede ter plaatse om ‘schoon’ terug te gaan.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie