VIDEO: Brand in olifantengras naast school Zevenaar

ZEVENAAR – Maandagmiddag heeft er een korte tijd een brand gewoed in zogehete olifantengras aan de Exa in Zevenaar.

Het olifanten gras dat naast een middelbare school in Zevenaar staat, stond enige tijd in lichter laaie. Medewerkers van de school hebben de brandweer gealarmeerd toen zij ontdekte dat het gras in brand stond.

De lessen van de school waren niet meer te redden tijdens de brand. Leerlingen hingen uit de ramen en stonden massaal toe te kijken hoe de brandweer aan het blussen was. Het blussen van het olifantengras heeft enige tijd in beslag genomen, dit doordat het olifantengras een bio brandstof is en snel ontbrand. Ook waren er delen van het olifantengras in het midden aan het branden, dit maakte het voor de brandweer een moeilijke klus.

Een groot deel van het olifantengras is door de brand verloren gegaan.


1 Reactie

Geef een reactie