Kano omgeslagen, zoekactie naar vermiste opvarenden

Foto: Robin Bremer

HUISSEN – Op de Nederrijn ter hoogte van Huissen is vanmiddag een kano omgeslagen. Hulpdiensten waren in grote getale aanwezig en zochten naar de opvarenden.Het ongeval gebeurde vanochtend rond half tien. Ter hoogte van het Looveer bij Huissen sloeg een kano om waardoor de vijf opvarenden in het water terecht kwamen. Drie opvarenden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Enige tijd later is het lichaam van een vierde opvarende geborgen. Tegen 14:00 uur vonden de hulpdiensten ook het vijfde lichaam. Bij de zoekactie werkten de hulpdiensten samen met Rijkswaterstaat en de speurhonden uit Duiven.

Onder andere twee traumahelikopters, een politiehelikopter en brandweer uit Huissen, Arnhem en Wageningen zijn ingezet geweest. Ook boten van zowel de duitse als nederlandse politie, Rijkswaterstaat en de kustwacht assisteerden bij het zoeken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie