Grensoverschrijdend Politie Team Elten (GPT) vloert inbreker!

Foto: Politie Zevenaar

In de vroege ochtend van 1 maart hoorden de agenten van het GPT Elten dat een surveillance eenheid van de Landespolizei in Emmerich(D) werd verzocht om naar een vestiging van een transportfirma te gaan. Hier had de meldster een persoon op het terrein zien lopen die er niet thuis hoorde. Omdat de collega’s redelijk in de buurt waren hebben zij hun dienste aangeboden.

Ter plaatse werd door de meldster het deel van het terrein aangewezen waar ze de man voor het laatst had gezien. Samen met de inmiddels gearriveerde agenten van de Landespolizei hebben zij het terrein afgezocht. Helaas zonder resultaat.

Omdat er zich naast de transportfirma een grote bouwmarkt bevindt, leek het de agenten wel een goed idee om dit terrein ook even te bekijken. Toen ze de parkeerplaats op reden zagen ze hoe een man probeerde een zogenaamde Imbisswagen open probeerde te breken.

Nadat hij de agenten had gezien, koos hij het hazenpad en rende via de weg en een sloot bij hun vandaan. Twee agenten van het GPT zette hierop meteen, te voet, de achtervolging in en wisten de man na enkele honderden meters te vloeren en in de boeien te slaan.

Hierna werd de man, naar later bleek, een 28 jarige inwoner van Emmerich, overgedragen aan de agenten van de Landespolizei. In buurt van de Imbisswagen werd een mes aangetroffen en aan de Imbisswagen sporen van braak.

Zo zie je maar weer, samenwerking loont, aan beide zijden van de grens!

Het Grensoverschrijdend Politie Team Elten is een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee, de Bundespolizei en de Nationale Politie.

Bron: Facebookpagina Politie Zevenaar

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie