Doodrijder vecht ondanks belofte celstraf aan

Foto: Melvin Ewald

ARNHEM – Een enorme dreun voor de nabestaanden. De 28-jarige Duivenaar die vorig jaar november de 20-jarige Lars aan de Meulen doodreed in Duiven, gaat toch in hoger beroep tegen zijn celstraf. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie.

De man uit Duiven kreeg op 10 maart te horen dat hij een celstraf kreeg van 3,5 jaar. Ook mag hij vijf jaar niet rijden van de rechtbank. Die straf was veel hoger dan het Openbaar Ministerie eind februari eiste, namelijk 15 maanden celstraf waarvan drie voorwaardelijk. De Duivenaar riep tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak stellig dat hij elke straf zou accepteren, maar dat is dus niet het geval.

‘Keiharde klap’

‘Dan zie je maar weer wat zijn woord waard is. We waren al wel gewaarschuwd dat hij in hoger beroep zou kunnen gaan’, vertelt Leon aan de Meulen, de vader van Lars. ‘Dit is voor mij een keiharde klap. Veel harder dan in mijn stoutste dromen. Alles komt weer boven, vanaf het moment dat de politie voor de deur stond. Ik had niet verwacht dat dit zo pijnlijk zou zijn.’

Het doet voor de vader van Lars met name pijn dat het nu weer niet zeker is dat Lars door het groene licht is gereden. ‘In ons hart is het duidelijk dat hij groen licht had en we dachten ook zekerheid te hebben toen de rechterlijke macht dat uitsprak. Maar nu wordt het dossier weer opnieuw geopend en moeten we weer wachten. Het begint weer van vooraf aan.’

Geen gehoor

Waarom de verdachte in hoger beroep gaat is nog niet bekend. De advocaat van de verdachte was vanmorgen nog niet bereikbaar.

Bron: Omroep Gelderland

3 Reacties

  1. Als je geen spijt betuigd en de straf die je dik verdiend hebt accepteerd, dan mag de straf wat mij betreft verdubbeld worden. Geen woorden voor!

Geef een reactie