Doodrijder Lars had geen geldig rijbewijs “Ik ben schuldig”

Foto: Melvin Ewald

DUIVEN – Vrijdagochtend is de rechtszaak tegen de 28-jarige man uit Duiven die wordt verdacht van het doodrijden van Lars aan de Meulen begonnen. De 20-jarige Giesbeker werd op zaterdag 12 november 2016 op de Oostsingel in Duiven op zijn fiets geschept door een auto. De automobilist vluchtte na het ongeval en werd later aangehouden. Een toevallig passerende verpleegkundige verleende eerste hulp. Lars bezweek later op de dag aan zijn verwondingen.

Tijdens de rechtszaak werd bekend dat de 28-jarige verdachte twee keer zoveel zou hebben gedronken als dat is toegestaan. Daarnaast had hij geen geldig rijbewijs en is hij in 2011 al eens aangehouden voor het rijden onder invloed. De 28-jarige verdachte verklaard zelf schuldig te zijn en zegt ‘ik had nooit in die auto mogen stappen, dat vergeef ik mij nooit meer’.

De reden waarom de verdachte doorreed na het ongeval is omdat hij in paniek was, aldus zijn verklaring tijdens de rechtszitting. De uitspraak tegen de verdachte zal op een later moment volgen.

3 Reacties

  1. In ieder geval nooit meer het rijbewijs terug geven, voor de tweede keer in de fout gegaan en de laatste met fatale afloop. Mag niet nog eens gebeuren.

  2. Voor doorrijden naar een zwaar ongeluk met personen is geen excuus mogelijk punt zwak ik raakte in paniek maar nog wel helder genoeg om door te rijden en de auto te dumpen zo stom was dus nog niet achteraf spijt betuigen is wel makkelijker SORRY is een woord wat wel of geen lading kan hebben naar gelang wie het zegt en in welke contexts

Geef een reactie